De Wijnmakers, Diva, Twente, 2019

15,95
21,27 per liter, incl. btw.

De Wijnmakers, Diva, Seyval Blanc, Phoenix, Johanniter, 2019, uit Twente!  Het is weer een stuivende, rijke en wulpse wijn geworden. In de neus stuivend vanille, boterbabbelaar, vol, geel rijp fruit als perzik, gele appel en kruisbes. In de mond, zalvend zacht en frivool fruit.

Uitverkocht

Aanmelden voor notificatie

kiyoh-full-logo

De Wijnmakers, Diva, Seyval Blanc, Phoenix, Johanniter, 2019

De Wijnmakers, Diva, Seyval Blanc, Phoenix, Johanniter, 2019, uit Twente!  Ook dit jaar weer een leuke en frivole wijn van De Wijnmakers. Het is een stuivende, rijke en wulpse wijn geworden. In de neus stuivend vanille, boterbabbelaar, vol, geel rijp fruit als perzik, gele appel en kruisbes. In de mond, zalvend zacht en vooral ook frivool fruit.

Dit jaar hebben ze 400 flessen kunnen maken van deze leuke wijn. De Wijnmakers Diva 2019 is gemaakt van Seyval Blanc, Phoenix én Johanniter en heeft 10 maanden op zijn Amerikaanse Barrique mogen liggen.

Wijngaard Bi’j de Regge

De ondergrond van de wijngaard Wijngaard Bi’j de Regge bestaat uit lemig zand met rivierklei en gesteente. Op 100 meter afstand van de wijngaard stroomt de Regge.  Vroeger was deze rivier wat onstuimiger dan tegenwoordig. De Regge stroomde regelmatig over, waardoor rivierklei en mineralen zijn afgezet op het ondergelopen land. Deze ondergrond is uitstekend geschikt om druiven op te verbouwen.

Bi’j de Regge ligt daarnaast ook goed verscholen achter de Sallandse Heuvelrug, waardoor er een positief klimatologisch verschil merkbaar is.

Wijngaard Op de Veluwe

Ja, klopt, de Veluwe is geen Twente, de wijngaard was onderdeel van Wijnhoeve De Veluwe van Ben en Nanny Schut. Zij hebben in de afgelopen jaren de wijngaard met veel passie en liefde groot gebracht. Het biologische gedachten goed wat Ben en Nanny als eigen gemaakt hebben, zetten de Tukkers voort.

De druiven in deze wijngaard hebben allemaal een andere snoeiwijze dan wat Rob, Jeroen en Robert zelf hanteren, maar daar is ook bewust voor gekozen. Hier staat alles op een Gordon snoeiwijze. In plaats van ieder jaar een ‘verse’ legger te nemen, worden hier de leggers voor een aantal jaar gebruikt en terug gesnoeid op 4 ogen.

Dit heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld minder vorst gevoelig en minder onstuimige groei.

De rassen die hier aangeplant staan zijn voor het overgrote gedeelte bekenden van ons. Hier staat net als in Wierden, Rondo, Johanniter en Regent.  De wijn die voortkomt uit deze wijngaard is  apart bereid, want doar kriej proat van in Wierden. En natuurlijk ook om de unieke eigenschappen van de wijnen uit de Veluwe tot zijn recht te laten komen.

De Wijnmakers Rob, Jeroen & Robert

Rob, Jeroen en Robert maken als De Wijnmakers gebruik van veelal nieuwe technieken en middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem waar ze veel in de gezondheid investeren.

De groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden. Dit zodat ook essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden, na het maaien van de groenbemester vrij beschikbaar komen. Daarnaast is er onder de stokken Bokashi (gefermenteerd, organische compost) gestrooid om onkruiden tegen te gaan en ook om de bodem te voeden.

De druivenrassen

De druivenrassen die zijn gebruikt in de Twentse wijngaard zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Rassen als Solaris, Regent, Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en daarnaast ook Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden, krijgen de ziektes en ook schimmels geen kans om zich te ontwikkelen.

Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en ook gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn van De Wijnmakers.

Restaurant Vinck – Dineren in de wijngaard

De wijnmakers hebben ook een uniek restaurant in het Twentse Geesteren direct de wijnvelden van hun nieuwe wijnmakerij. Een sfeervolle plek waar onze prachtige Nederlandse wijnen hand in hand gaan met smaakvolle gerechten van lokale ingrediënten. Restaurant Vinck trakteert op culinaire hoogstandjes. Met wijn als rode draad en kwaliteit als basis. Een waar genot voor mond en ogen, tenslotte verstrekt door de unieke locatie. Zeker het proberen waard!

Super als aperitief, maar Diva van De Wijnmakers uit Twente is ook als begeleider van pittige gerechten.

Producent: De Wijnmakers
Druivenras: Seyval Blanc, Phoenix, Johanniter
Regio / Streek:  Bi’j de Regge, Twente, Overijssel, Op de Veluwe, Gelderland
Land: Nederland
Oogst: 2019
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 8°C-10°C
Alcoholpercentage: 11,8%
Inhoud: 0,75

 

Extra informatie

Gewicht 0,75 kg

Aanmelden voor notificatie